Hvad er ekstrem træthed?

Ekstrem træthed er en tilstand, der går langt ud over, at du bare føler dig træt så ofte. Det er ofte tegn på mere alvorlige problemer og kan forstyrre fælles daglige aktiviteter. Det kan forekomme på grund af stress eller angst, en sygdom eller anden medicinsk tilstand, en psykologisk tilstand som depression eller dårlig kost. Ekstrem træthed kan også skyldes en bestemt livsstil eller aktivitet. Denne form for træthed bør ikke forveksles med simpelt træthed, eller en følelse af træthed eller sløvhed.

Mangler i visse kemikalier i kroppen kan føre til ekstrem træthed. Vitamin B12, hvis det ikke er til stede i tilstrækkelige mængder i kroppen, kan få en til at føle sig ekstremt træt eller sløv. Lavt niveau af jern kan også forårsage unormal træthed. Mens vitamin B12 kan opnås udenfor i tælleren, kan blodprøver være nødvendige for at afgøre, om man har en jernmangel, der skal behandles.

Følelser af træthed, der når et ekstremt niveau, kan udløse andre negative virkninger på kroppen. Det modvirker bevægelse og motion, som er afgørende for et godt helbred. Det kan påvirke interpersonelle og arbejdsforhold og forårsage logisk tænkning og ræsonnement til at bremse. Sådan træthed og bivirkninger kan i sidste ende føre til andre mere alvorlige tilstande som depression eller angst, hvilket kan have negative konsekvenser oven på dem som følge af træthed. Hvis depression eller angst bliver tydelig, skal man søge lægehjælp straks.

Soveproblemer kan føre til ekstrem træthed i løbet af dagen. Medicinske tilstande og / eller søvnløshed kan forhindre en person i at få en fuld nats søvn og derved få ham eller hende til at blive ekstremt træt under vågne timer. Soveproblemer kan skyldes stress eller angst, medicinske problemer, rastløse bensyndrom eller en række andre miljømæssige eller personlige faktorer. Manglende søvn kan ikke kun forårsage træthed, men det kan også føre til mere alvorlige sundhedsmæssige problemer.

Andre faktorer, der kan forårsage en sådan træthed, er midlertidige situationer. Graviditet kan forårsage træthed på ekstreme niveauer på grund af de belastninger, der er lagt på menneskekroppen i løbet af denne tid. Sygdomme som influenza eller andre vira kan svække immunsystemet og derved få en person til at føle træthed på ekstreme niveauer. Mere alvorlige sygdomme, såsom hjertesygdomme, hyperthyroidisme, leukæmi og endda kræft kan være skyldige i ekstrem træthed. Hvis tilstanden varer i længere tid, bør man konsultere en læge for at finde ud af, om det skyldes et alvorligt problem, der skal diagnosticeres.