Hvad er gaba?

Gamma-aminosmørsyre (GABA) er en aminosyre, der er den næst mest forekommende neurotransmitter i hjernen. Aminosyrer bygger proteiner i kroppen, og neurotransmittere er kemikalier, der er nødvendige for synapserne til at overføre informationer i menneskelig grå stof. Denne aminosyre har en inhiberende virkning, beroligende ophidsede nervepulser. Dette kan få en person til at føle sig mere rolig og give ham eller hende en følelse af velvære. Uden denne hæmmende neurotransmitter ville en person konstant forblive på kant og angst, og ikke have evnen til at slappe af.

En person, der føler sig stressende og nervøs, kan lide af en mangel på denne livsvigtige biokemiske. Denne mangel kan forårsage hovedpine, depression, irritabilitet, hjertebanken og andre symptomer. Mange mennesker, der lider af angstlidelse, foreskrives beroligende midler i benzodiazepinfamilien, som kan producere ubehagelige bivirkninger og blive vanedannende. Naturmedicin er en sundere løsning. Kosttilskud af GABA er tilgængelige, men i stedet for at indeholde neurotransmitteren indeholder de stoffer, som hjælper kroppen med at producere sin egen.

L-theanin og glutamin er aminosyrer, der er forstadier af gamma-aminosmørsyre. At spise en diæt rig på kilder til disse stoffer kan hjælpe kroppen med at producere sine egne beroligende neurotransmittere. L-theanin forekommer naturligt i menneskekroppen. Tilskud er tilgængelige, der indeholder denne aminosyre, og drikke grøn te vil også øge ens L-theanin niveauer, hvilket fremkalder en følelse af ro og hæver niveauet af GABA.

At spise fødevarer rig på glutamin vil også hjælpe kroppen med at producere gamma-aminosmørsyre. Komplekse kulhydrater er en god kilde til glutamin. Denne GABA precursor findes i broccoli, citrusfrugter, fuldkorn, bananer og spinat. Urte te, mandler, valnødder og brun ris indeholder også nok glutamin til at hjælpe kroppen med at producere GABA.

Gamma-aminosmørsyre kan forhindre søvnløshed ved at mindske fyringen af ​​neuroner og fremme afslappende søvn. Dens beroligende egenskaber kan også hæve en persons humør og have en gavnlig effekt på blodtrykket. En person med tilstrækkelige niveauer af GABA vil have forbedret koncentrationsevne over nogen, der er mangelfuld i denne aminosyre.

GABA kan også hjælpe med at bremse virkningerne af aldring ved at stimulere hypofysen til at producere humant væksthormon (HGH). Som en person aldre, sænker produktionen af ​​dette hormon. Dette fald i HGH forårsager rynker og degenerative sygdomme, såsom gigt, så at tilføje kosttilskud eller fødevarer rig på gamma-aminosmørsyreprecursorer kan sænke virkningerne af aldring. En form for cerebral parese skyldes, at kroppen ikke har evne til at absorbere gamma-aminosmørsyre, hvilket viser, hvor vigtig denne neurotransmitter er for helbredet.