Hvad er underarmen tendinitis?

Underarmen tendinitis er en smertefuld tilstand forårsaget af betændelse i en sen, dvs. en sener, der forbinder muskler til knogle. Dette er ofte resultatet af overanvendelse, selv om det også kan skyldes en akut skade. Symptomer på underarmen tendinitis omfatter smerte langs underarmen, ømhed og stivhed. I de fleste tilfælde vil konservative behandlinger som at undgå enhver aktivitet, der forværrer tilstanden og isen området løse problemet. Andre behandlinger, såsom kortisoninjektioner, bruges nogle gange, hvis konservative behandlinger fejler.

I de fleste tilfælde er tendinitis i underarmen resultatet af overanvendelse, som får senen til at blive betændt. En direkte påvirkning eller rive på en underarm muskel kan forårsage betændelse og resultere i tendinitis, selv om dette er mindre almindeligt. Vægtløftere lider normalt af tilstanden, ligesom de, der har et job, der indebærer en masse manuel arbejde. Tendinitis er mest sandsynligt at opstå, når en person ændrer eller øger hans eller hendes aktiviteter for hurtigt og uden ordentlig forberedelse. Nogle mennesker er også mere tilbøjelige til overforbrugsskader end andre af genetiske årsager.

Det mest almindelige symptom på underarmen tendinitis er smerte langs længden af ​​underarmen. Dette område kan også være behageligt at røre ved. Et almindeligt tegn på tendinitis er, at smerten bliver værre under aktiviteten, og derefter falder i hvileperioder, kun for at genoptage senere. Andre symptomer omfatter en følelse af stivhed i underarmen og smerter, når armen bevæger sig mod modstand. En person, der lider af tendinitis, kan opleve, at tilstanden er værre om natten og om morgenen.

Passende behandling for tendinitis er afgørende, hvis en person skal gøre et fuldt og hurtigt opsving. Den vigtigste del af behandlingen er at hvile fra den aktivitet, der forårsager smerten. Tendinitis er en betændelse i senen, så enhver aktivitet, der forårsager smerte, vil øge betændelse og genopretningstid. Jo hurtigere, at tilstanden diagnosticeres, jo mere sandsynligt, at konservativ behandling vil være effektiv.

Andre behandlinger omfatter isning af det skadede område, påføring af kompression på underarmen og opretholdelse af armen hævet. Den tid, der tages for en fuldstændig opsving, varierer fra person til person afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden, det er vigtigt for patienten at undgå forværrende aktiviteter, indtil skaden er helt helet. I nogle tilfælde kan en konservativ tilgang ikke være tilstrækkelig til at reducere inflammation, og andre behandlinger som kortisoninjektioner kan overvejes. Kirurgi kræves sjældent til underarmsbenetitis.