Hvad er vrede management?

Vredeforvaltning refererer til terapeutiske strategier, der gør det muligt for folk at overvinde overskydende følelser af vrede og ikke handle efter destruktiv impulser, som vrede kan forårsage. Nogle gange har folk individuelle behandlingssessioner til at arbejde på deres vrede problemer, mens andre kan deltage i gruppeterapi. Denne terapi kan være retlig mandat, når en person har klart brug for hjælp til at kontrollere følelser af vrede. Nogle fængsler har også begyndt vrede management sessioner at hjælpe kriminelle med voldelige fortid bliver fri for vrede driven adfærd. Folk deltager ofte frivilligt i klasser eller terapi, når de erkender, at deres adfærd og reaktioner ligger godt uden for det normale interval.

Den mest populære vrede management model er i øjeblikket baseret på kognitiv adfærdsterapi (CBT). I denne metode er de, der deltager i terapioptagelsestimerne, når vrede er bedst, identificere følelser eller “varme tanker”, der driver følelserne, redegør for årsagerne til, at sådanne tanker måske eller måske ikke er sande og derefter genanalyserer deres vrede. Følelser er generelt vurderet på procentvis basis.

En person, der deltager i CBT, kan starte med en 95% følelse af vrede, og gennem denne tankevækkende proces bringe dette niveau ned til 60%. Et af målene med denne type terapi er at få folk til at stoppe og tænke, analysere deres vrede, i stedet for at ty til handlinger, der er ødelæggende for dem selv eller andre mennesker. Som folk bliver mere dygtige til CBT, kan de muligvis gøre denne proces i deres hoveder. Situationer eller “varme tanker”, der fremkaldte vrede før, kan anerkendes og lettere at afskedige.

CBT indeholder også afslapningsteknikker, som kan hjælpe folk med at diffundere vrede. Disse øvelser kan omfatte dyb vejrtrækning, såvel som det normale analysearbejde i forbindelse med CBT. De fleste terapeuter genkender vrede som en følelse der bruges til at dække dybere følelser af ondt som sorg eller tristhed. Hjælp gives i anger management træning, så folk kan identificere de dybere følelser bag vrede. Ofte kan vrede blive diffunderet, når en person genkender andre følelser, der kører det.

Vredeforvaltning er ofte vellykket i den grad, hvor folk er virkelig villige til at tage fat på deres følelser af vrede. En diagnose af underliggende tilstande, der forårsager overskydende vrede, som alvorlig depression, angstlidelse eller bipolære tilstande, skal også laves for at identificere de mennesker, der måske har brug for medicin for fuldt ud at komme sig. Det er helt sikkert muligt for de fleste at kontrollere deres vrede, og CBT-modellen har god succes, når folk aktivt omslutter sin proces.