Hvad er cervikal hævelse?

Den medicinske betegnelse for cervikal hævelse er cervicitis. Cervicitis er almindelig og påvirker mere end halvdelen af ​​alle kvinder på et eller andet tidspunkt i deres liv. Den mest almindelige årsag til hævelse er seksuelt overført infektion, selv om det kan skyldes andre infektioner, såsom bakteriel vaginitis. Årsager, der ikke skyldes infektion, omfatter allergisk reaktion og irritation forårsaget af fremmedlegemer, såsom livmoderhalscaps.

Symptomer på livmoderhalskræft indbefatter unormal vaginal blødning, smertefuldt samleje, usædvanlig vaginal udslip og vaginal smerte. Nogle tilfælde, især dem, der er forbundet med seksuelt overført infektion, har ingen symptomer. Kvinder med stor risiko for at indgå seksuelt overførte infektioner bør testes med jævne mellemrum for dem, selvom de ikke oplever symptomer.

Vaginal blødning er unormal, hvis det forekommer mellem perioder, efter overgangsalderen eller efter samleje. Nogle blødninger efter samleje er normal, og det betyder ikke nødvendigvis, at hævelse er til stede. Alle tilfælde af uregelmæssig blødning skal alligevel indberettes til en sundhedsudbyder.

Usædvanlig vaginal udledning har en usædvanlig farve, såsom grå eller grøn. Det kan også have en dårlig lugt. En stor mængde afladning er også unormalt, uanset farve eller lugt. Som vaginal blødning indikerer vaginal udslip ikke nødvendigvis cervicitis, men en læge bør konsulteres.

En læge vil diagnosticere årsagen til livmoderhalskræft hævelse ved hjælp af en bækken eksamen og test, såsom en for infektion. En prøve af enhver udledning vil blive taget og analyseret, og en pap smear kan også tages. Cervikalbiopsi er nødvendig under sjældne omstændigheder.

Behandlingen af ​​cervicitis vil afhænge af årsagen. Antibiotika vil blive brugt til alle bakterielle infektioner, herunder bakteriel vaginitis og seksuelt overførte infektioner. Hvis herpes er årsagen, kan et antiviralt stof hjælpe. Gærinfektion behandles med en svampepille eller fløde. I tilfælde af infektion må kvindens partner også behandles for at forhindre genfødsel. Postmenopausale kvinder kan have brug for hormonale kosttilskud.

Hvis der ikke findes nogen infektion, forsøger leverandøren at finde frem til en anden årsag. Hvis en enhed som en cervikal cap bruges eller hvis patienten har ændret personlige hygiejneprodukter, skal disse produkter ophøre med at se, om symptomerne ophører. Hvis der ikke findes nogen årsag, kan der foretages en biopsi for at søge en årsag.

Nogle gange går cervikal hævelse ikke væk, selv når disse behandlinger anvendes. Cervicitis kan vare i årevis, hvis den ikke reagerer på behandling af det underliggende problem. Kryokirurgi eller frysning kan bruges til at ødelægge noget af livmoderhalsen. Lasere og elektrocauterisering arbejder også til dette formål.