Hvad er e. coli?

E. coli er den forkortede version af Escherichia coli, en bakterie, der findes i tynddyr og fugle under tarmene. Selv om det er nødvendigt tarmbakterier, der hjælper med fordøjelsen af ​​mad, kan det være meget farligt, hvis det indtages. Hvis en person uforvarende indtager bakterierne, kaldes den resulterende infektion E. coli enteritis, hvilket får tyndtarmen til at blive betændt.

Folk kan indgå en E. coli-infektion ved at drikke forurenet vand, spise frugt eller grøntsager, der er blevet vandet med forurenet vand, drikke upasteuriseret mælk eller spise underkogt jordkød. Infektionen kan også fanges ved at komme i kontakt med andre, der er smittede eller ved at arbejde i miljøer, hvor man kan komme i kontakt med menneskelige eller animalske afføring, såsom gårde, dagcentre, plejehjem eller hospitaler. Den mest almindelige måde at indgå en infektion på er at spise hamburgere, der ikke er fuldt kogte. Symptomerne er primært akut diarré, der måske eller ikke er blodig, alvorlig mavekramper, oppustethed og gas. Selvom disse er de mest udbredte symptomer, kan mange mennesker, der er smittet med E. coli, også opleve kontinuerlig mavesmerter, appetitløshed, feber og i sjældne tilfælde opkastning.

En positiv E. coli infektion diagnosticeres af en afføringskultur. Kulturen skal tages inden for de første to dage efter begyndelsen af ​​alvorlig eller blodig diarré. Selv om diarré er ubehageligt og ofte smertefuldt, lægger de fleste læger ikke medicin på for at få det til at stoppe. Diarréen skal fortsætte med at befri kroppen af ​​bakterierne. Normalt, når nogen er diagnosticeret med en infektion, er han eller hun indlagt på hospitalet og overvåget for dehydrering. Behandling indebærer at drikke meget vand og tager ofte væsker intravenøst.

Hvis en positiv diagnose for denne bakterie er blevet bekræftet, vil den inficerede person være ekstremt smitsom. Folk med E. coli bør ikke røre eller være i tæt kontakt med andre mennesker, før de har haft to negative afføringskulturer. Det betyder, at børn, dagplejepersonale og plejepersonale, der er smittede, skal forblive hjemme, indtil de er helt helbrede.

Den bedste måde at håndtere E. coli på er at forhindre infektion, før den opstår. Der er to primære midler til at forhindre infektion. Den første er at vaske hænderne grundigt før og efter madlavning samt efter brug af toilettet, skifte en ble eller håndtere rå kød. Den anden er at lave kødkød grundigt, indtil der ikke er tegn på pink, selv i midten. Andre måder at undgå denne bakterier på er at rengøre tallerkener og bordplader, der er blevet rørt ved rå kød, afrim kødet i køleskabet frem for på bordpladen og køle rester straks.