Hvad er ginkgo biloba?

Ginkgo Biloba er et træ, der er blevet dyrket i århundreder som en prydplante og som en kilde til kosttilskud. Effekten af ​​Ginkgo Biloba er et debatemne, nogle undersøgelser har tydeligt vist, at Ginkgo-ekstrakter er bestemt nyttige til behandling af nogle betingelser, mens andre har været mere ufattelige. Ginkgo Biloba ekstrakt findes i mange sundhedsfødevarebutikker, og det er en almindelig komponent i et udvalg af naturlægemidler og blandinger. Inden du tager Ginkgo eller et andet urtetilskud, skal du tale med din læge for at sikre dig, at du ikke har nogen medicinske tilstande, der kan gøre Ginkgo farlig.

Disse træer er ganske særprægede, så særegne, at de bogstaveligt talt placeres i deres egen klasse, uden levende familiemedlemmer. I Asien har Ginkgo Biloba været dyrket i århundreder, og botanikere har også afdækket flere stande vildtræer. Når de er modne, kan disse træer blive ret høje, med særprægede blæserformede blade, der gør dem populære prydplanter, nogle kalder ornamental Ginkgos “Maidenhair Trees.” Ginkgo er også yderst hårdfør, og træerne vil heldigvis overleve under ekstreme forhold, som viser sig at være overvældende for andre træer og planter.

Kvinde træer producerer meget karakteristiske bløde kødfulde frø, som lugter ret ubehageligt. I Kina er disse frø høstet til madbrug, ofte i lovende eller traditionelle retter. Frøene siges at have gavnlige egenskaber for menneskers sundhed, selvom de fleste Ginkgo Biloba ekstrakter kommer fra bladene. Bladene behandles for at ekstrahere deres essens, som kan sælges som en væske eller i form af pulvere og kapsler.

Mange bruger Ginkgo Biloba som et hukommelseshjælp, selvom videnskabelige undersøgelser synes at tyde på, at Ginkgo måske ikke er meget effektiv til denne brug. Det ser ud til at gavne dem med demens, som Alzheimers patienter, der har skabt håb blandt forskere, der fokuserer på demens og relaterede sundhedsproblemer. Ginkgo reducerer også blodpropper, stimulerer blodstrømmen, og det ser ud til at hjælpe patienter med mentale problemer forårsaget af manglende blodgennemstrømning i hjernen.

Som enhver urteekstrakt er Ginkgo Biloba ekstremt kompleks. Undersøgelser af Ginkgo er først begyndt at ophæve forbindelserne i dette planteekstrakt, hvoraf nogle kan forårsage allergiske reaktioner eller andre sundhedsmæssige problemer. Folk, der allerede har blodfortyndende stoffer, kan opleve bivirkninger, hvis de tager Ginkgo, og urten synes også at forårsage fordøjelsesproblemer, kvalme, anfald og hjerteproblemer blandt nogle patienter.