Hvad er hånd cellulitis?

Cellulitis er en type hudinfektion. Betingelsen skyldes hovedsageligt bakterier. Cellulitis kan forekomme i ethvert område af kroppen. Når det sker på en hånd, er tilstanden kendt som håndcellulitis. Denne type hudinfektion kan hurtigt sprede sig til andre områder end det primære infektionssted.

Bakterier såsom streptokokker og stafylokokker giver normalt håndcellulitis til udvikling. Infektionen opstår normalt, når et snit, skrot, øm eller punktering sår efterlader en åbning i huden, der er stor nok til, at bakterier kan komme ind. En nylig operation kan være en anden årsag til infektionen, da stedet for det kirurgiske snit kan blive invaderet af bakterier og føre til sygdommen. Sprængt hud, som det, der almindeligvis findes på hæle, kan også være en risikofaktor. I nogle tilfælde er cellulitis af hånden forårsaget af insektbid på denne kropsdel.

Cellulitis hænder kan virke ægte rødt og hævet. Hænderne kan føle sig usædvanligt varme sammenlignet med resten af ​​kroppen. Ofte vil huden, der dækker hænderne, se fast og blank. For nogle mennesker kan det være svært at få deres smittede hænder rørt eller røre ved hænderne på grund af ømhed. Leddene kan også blive stive, hvilket kan begrænse fleksibiliteten. Visse personer kan bemærke, at håret der dækker deres hænder er faldet, selv om dette symptom kan være mere synligt hos mænd.

Træthed, ryster, sved og kuldegysninger kan være ekstra hånd cellulitis symptomer. Der kan også være smerter i hånden såvel som muskelsmerter i hele kroppen. Hvis infektionen spredes, kan feber være et ekstra symptom. Der kan også være løbende kvalme, opkastning og hævede kirtler.

Læger vil grundigt undersøge den inficerede hånd og resten af ​​kroppen, før de foretager en diagnose. Det kan også være nødvendigt at bestille blodprøver for bedre at angive mængden af ​​infektion i kroppen. Håndcellulitis kan blive dødelig, hvis infektionen spredes. Når infektionen kommer ind i blodbanen, kan den hurtigt invadere hele kroppen og en persons liv kan hurtigt blive i fare. Til behandling af infektionen bruger læger normalt antibiotika, selvom ekstremt syge patienter kan behandles mest tilstrækkeligt på et hospital.

For at forhindre håndcellulitis bør åbninger i huden behandles med stor omhu. Dette omfatter at vaske områderne og patte dem tørre. Hvis en læge ordinerer et oral eller aktuelt antibiotikum til et eksisterende hudproblem, er det vigtigt at tage medicinen som foreskrevet, da det beskytter patienten mod yderligere bakterier. Hænderne bør også beskyttes og beskyttes mod skader, når de deltager i risikable aktiviteter, f.eks. Ved brug af ekstremt skarpe værktøjer og redskaber. Derudover kan enhver åbning i huden potentielt blive smittet, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på de første tegn på en mulig hudinfektion.