Hvad er geriatrisk massage?

Geriatrisk massage er en form for massage udviklet til brug hos ældre. Denne massagestil behandler specifikke problemer, der er almindelige for ældre, såsom øget skrøbelighed og følsomhed for berøring. Massage terapeuter kan forfølge certificering i geriatrisk massage, og denne form for massage bliver også undertiden undervist til sygeplejersker og andre plejepersonale, som arbejder på hospitaler og institutioner, der plejer ældre.

Mange mennesker føler at berøring er gavnlig på grundlag af deres egen personlige erfaring. Flere undersøgelser har også støttet ideen om, at berøring kan have en positiv indvirkning på fysisk og psykisk sundhed. Ældre føler sig ofte meget isolerede og alene, så fokuseret kontakt fra en dygtig massage terapeut eller sygeplejerske kan hjælpe med at lette depression, stress og andre følelser relateret til opfattet isolation. Touch kan også stimulere blodcirkulationen, øge immunsystemet og lette smerter og smerter, som plager mange ældre legemer.

Flere spørgsmål skal overvejes, når man arbejder på ældre. Den første er, at ældre legemer har tendens til at være mere følsomme. Dybdevævsarbejde og penetrerende massage teknikker er ikke egnede til mange geriatriske klienter, fordi disse stilarter af massage kan forårsage smerte og blå mærker. Ældre organer oplever også mere stivhed og fælles problemer, og dette problem skal tages i betragtning ved arbejde med ældre. Ældre menneskers hud er også meget skrøbelig, der kræver brug af massageolie eller fløde og blide massage teknikker for at undgå rive eller irritation.

Målet med en geriatrisk massagesession er normalt at hjælpe klienten med at slappe af og forøge fleksibiliteten og lette ledsmerter. Massagen har en tendens til at være meget let og blid, og massage-terapeuten eller sygeplejersken forbliver meget tilpasset til tegn på, at klienten kan opleve ubehag. Nogle gange lettere børstning af huden er nok, mens i andre tilfælde kan langsomme cirkulære massage bevægelser anvendes. Nogle patienter drager også fordel af den blide stimulation af trykpunkter.

Fordi ældre er tilbøjelige til at blive koldere lettere end unge mennesker, bliver geriatrisk massage normalt lavet på et opvarmet massagebord med en tyk pude, som reducerer trykket på fremspringende knogler eller helbredende kirurgiske steder. Klienten er dækket af et letvægtsark og et tæppe efter anmodning, og kun den del af kroppen, der bliver aktivt arbejdet, vil blive udsat. Mere beskedne klienter foretrækker måske at bære underklæder eller endda tøj, i hvilket tilfælde massage vil blive tilpasset patientens komfortniveau. Geriatrisk massage kan finde sted efter aftale i hjemmet, i et massagestudio eller på et hospital eller i langtidspleje.