Hvad er gugulipid?

Gugulipid, eller guggul, er et naturligt stof afledt af mukulmyrraetræet. Den mukulmyrra afgiver en klæbrig harpiks, som behandles for at opnå ekstraktet. Det er blevet brugt i tusindvis af år i aryuvedisk medicin til behandling af fedme og leddegigt. For nylig er herbalister begyndt at anbefale gugulipid ikke kun for disse betingelser, men også for at nedsætte LDL-former for cholesterol og hæve højtindhold lipoprotein (HDL) niveauer. Herbalister og andre praktiserende læger af alternativ medicin hævder også, at det kan forebygge aterosklerose eller hærdning af arterierne og reducere høje niveauer af triglycerider.

Der har været nogle kliniske undersøgelser af gugulipid for at undersøge disse påstande. Flere forsøg i Indien tyder på et meget lille fald i dårlige (LDL) niveauer af kolesterol, selv om det ikke er lig med lægemidler fremstillet til behandling af det samme. I den største undersøgelse syntes gugulipid at øge niveauet af LDL lidt, hvilket gjorde påstandene om at reducere kolesterolmistenkt. Der er nogle beviser fra disse studier, at det nedsætter triglycerider med ca. 12%. Da medicin, der reducerer kolesterol normalt ikke reducerer triglycerider, kan der være en vis værdi i at bruge ekstraktet til at behandle højt triglyceridniveauer.

Undersøgelser hos mus viste, at gugulipid kan have anti-diabetiske egenskaber. En yderligere undersøgelse tyder på, at det også kan reducere acne. Disse undersøgelser var små og skal understøttes med større kliniske forsøg. Desværre er denne forskning ofte afhængig af at markedsføre gugulipid og har tendens til at overdrive karakteren af ​​kliniske forsøg og deres resultater.

Gugulipid er ikke blevet vurderet til sikkerhed hos gravide eller ammende kvinder, og sådanne kvinder bør sandsynligvis undgå det. Nogle mennesker har mild til moderat maveklager, såsom smerte, flatulens og diarré, når du bruger det. De, der bruger gugulipid, udvikler regelmæssigt allergiske hududslæt. Det handler om, at nogle hjemmesider, der markedsfører dette produkt, ikke blot blæser bevis, men også rapporterer, at der ikke er nogen bivirkninger.

Den anbefalede dosis af gugulipid er 1.500 mg dagligt. Tabletter og kapsler er generelt 500 mg, så en 60-tablet flaske udgør ikke en fuldmåneders forsyning.

Når man overvejer at tilføje enhver form for urtepræparat til ens sundhedssystem, er rådgivning af en læge professionel en fremragende handling. Nogle urter kan konkurrere med nogle medicin, hvilket skaber sundhedsmæssige problemer. Nogle sundhedsudbydere er mere modtagelige over for at bruge alternative lægemidler end andre. Hvis man er tilbøjelig til at anvende alternative lægemidler eller terapier, kan læger, der bruger komplementær medicin, kombinationen af ​​traditionel medicin og alternativ medicin, være det bedste valg til konsultation om denne eller enhver anden urteprodukt.