Hvad er hjertesvigt?

Hjertesvigt er en hjertesygdom præget af manglende evne til at cirkulere så meget blod som kroppen har brug for. I højre side hjertesvigt er hjertet ikke pumpet nok blod ind i lungerne, mens venstre side hjertesvigt indebærer manglende evne til at cirkulere blod til resten af ​​kroppen. Det er ikke ualmindeligt, at begge sider af hjertet er involveret. Denne tilstand kan også klassificeres som systolisk, hvilket angiver et problem med pumpning eller diastolisk, hvor hjertet har problemer med at fylde med blod.

Denne tilstand kan være kronisk eller akut. Der er en række årsager, herunder højt blodtryk, koronararteriesygdom, cardiomyopati og myokardieinfarkt. Patienter oplever normalt en gradvis begyndelse af symptomer, herunder væskeretention, åndenød, træningsbesvær og uregelmæssig puls. En lægeundersøgelse kan afsløre problemer med hjertet, og en læge kan anbefale diagnostiske tests for at lære mere om, hvad der sker i patientens krop.

Et af kendetegnene ved hjertesvigt er væskeretention. Når hjertet ikke pumper nok blod til at imødekomme kroppens behov, sendes signaler til nyrerne for at øge blodvolumenet ved at holde væske. Dette fører til hævelse af ekstremiteterne, kendt som ødem, og kan også resultere i dannelse af ascites, væskelommer i underlivet. Mennesker med denne tilstand må bemærke, at deres fingre og tæer bliver klumpede og hævede.

En kardiolog er normalt rådført, når en patient har hjertesvigt. Diagnostiske tests, herunder blodprøver, medicinsk billedbehandling og stresstest kan bruges til at vurdere hjertefunktionen og at lære mere om patientens generelle sundhedsniveau. Disse oplysninger vil blive diskuteret med patienten for at udvikle en behandlingsplan. Nogle mennesker kan leve i årtier med hjertesvigt, mens andre måske har brug for øjeblikkelig medicinsk intervention.

Behandlinger kan omfatte livsstilsændringer som kost og motion modifikationer sammen med medicin beregnet til at reducere belastningen på hjertet. Kirurgi kan anbefales til nogle patienter. Kirurgiske behandlinger kan omfatte trin som hjerte transplantationer, hvor et svigtende hjerte erstattes med et sundt hjerte fra en donor. Fordi kirurgi er meget invasiv, bliver andre midler normalt forfulgt først, og patienter må muligvis vise at de er klar til at lave permanente livsstilsændringer efter operationen, før en kirurg vil fortsætte.