Hvad er kompenserende narcissisme?

Kompenserende narcissisme er en form for mental sygdom præget af narcissistiske træk, såsom foragt for andre og en uberettiget følelse af overlegenhed, der maskerer underliggende følelser af underlegenhed. Narcissister generelt synes at se sig selv som overlegen over for andre og vise foragt for andre, mens de forsøger at hæve sig for at hævde, at overlegenhed. “Klassiske” narcissister må ikke gøre dette på grund af en underliggende usikkerhed eller følelse af underlegenhed, men de med kompenserende narcissisme virker som de gør for at kompensere for sådanne følelser. I mange tilfælde søger kompenserende narcissister desperat på trods af at udøve adfærd, der fremmedgør andre, til ros og godkendelse af deres jævnaldrende og kan blive helt forstyrret, hvis de ikke klarer det.

Personer med kompenserende narcissisme har tendens til at vise mange træk ud over følelser af overlegenhed og foragt for andre mennesker. I mange tilfælde har sådanne personer kun en begrænset kapacitet til empati og har ringe bekymring for eller interesse for virkningerne af deres handlinger på andre mennesker. En person, der lider af denne tilstand, vil sandsynligvis også være stærkt fokuseret på sin egen sociale stilling og responderer ofte med vrede eller urimelig depression til enhver kritik eller fornærmelse.

Kompenserende narcissister cykler ofte fra faser af depression eller tomhed til stor spænding og energi baseret på godkendelse af andre og andre personlige faktorer. Denne form for narcissist søger ofte at vinde godkendelsen af ​​andre ved at overdrive sine præstationer, prale og endda lyve om handlinger og præstationer såvel som ved at downplaye resultaterne og værdien af ​​andre mennesker.

Underprævention er et andet fælles træk ved dem med denne betingelse. Den kompenserende narcissist ønsker ofte øjeblikkelig tilfredshed og ros og er derfor uvillig til at investere meget tid i en given indsats. Som sådan vil han sandsynligvis gøre manglende arbejde i sin karriere, akademikere eller andre bestræbelser.

Det er vigtigt at huske den underliggende årsag til adfærd og træk forbundet med kompenserende narcissisme er en følelse af underlegenhed. Den adfærd, der synes at understrege narcissistens egen overlegenhed, mens man neddyver værdien af ​​andre, er kunstigt beskæftiget for at kompensere for dybe rotte usikkerheder. Disse usikkerheder og følelser af underlegenhed er ofte forankret i den måde, at en blev opdraget som barn. Forældre, der er fornærmende eller har urealistiske forventninger til deres børn, kan bidrage til udviklingen af ​​kompenserende narcissisme. I mange tilfælde er en person med denne betingelse ikke engang helt bevidst om den underliggende underlegenhed, og den narcissistiske adfærd virker som en forsvarsmekanisme mod at føle sig ringere.