Hvad er fucus vesiculosus?

Fucus vesiculosus er en brunlig-grønfarvet alger, der mere almindeligt kendt som blærepakke eller kelp. Det er indfødt til den vestlige bred af Middelhavet og til de nordatlantiske kyster. Selv om den har mange anvendelser, lige fra brændstof til mad til kvæg, er det også et populært homøopatisk middel. Det kan bruges til at forhindre goiter eller skjoldbruskkirtel sygdom, for at fremme vægttab, til behandling af gigt og som en antiviral behandling.

Denne marine plante er både fleksibel og stærk. Selvom brungrøn når levende, bliver fucus vesiculosus sort, når den tørrer ud. Det har en stærk lugt og en ubehagelig smag. Denne alge indeholder polysaccharider, polyphenoler og mineraler, specielt iod. Polysacchariderne virker generelt for at stimulere immunsystemet, mens iod fungerer for at stimulere skjoldbruskkirtlen.

Mange hævder, at algerne fremmer vægttab ved brug af en patch eller kapsler fremstillet af algenen. Det antages, at siden algen er høj i jod, vil iodniveauerne i kroppen øges ved at indtage kapslerne eller bære plaster. Kroppen bruger jod til at gøre skjoldbruskkirtelhormonet, som styrer kroppens metabolisme. Derfor håber brugerne, at der vil være en stigning i produktionen af ​​skjoldbruskkirtelhormonet ved at bære plaster og også en stigning i kroppens metabolisme. Ved at øge kroppens metabolisme kan en person være i stand til at tabe sig uden at udøve og slankekure.

Selv om der ikke er nogen videnskabelig forskning, der understøtter brugen af ​​fucus vesiculosus som homøopatisk middel, fortsætter mange mennesker med at bruge den til en række lidelser. For eksempel antages det at stoppe fedt degeneration af kranspulsårene og hjertet. Det bruges også til personer, der lider af nefrit, fordi det antages at mindske nyresirritation og overbelastning. Derudover kan det undertrykke væksten af ​​nogle kræftceller, hvilket gør det til et stærkt hjælpemiddel til mennesker med kræft.

Kliniske forsøg har ikke været udført på mennesker for mange af de påståede anvendelser af fucus vesiculosus. For eksempel antages det at lindre halsbrand, helbrede sår, lavere kolesteroltal og lindre diarré, men der er ingen videnskabelige data til støtte for disse påstande. En tysk undersøgelse udført i et reagensglas viste sig at vise, at fucus vesiculosus var vellykket som en antiviral og som suppressor for hiv-aktivitet.

Fordi denne alger er højt i jod, er der nogle bivirkninger, og en læge skal kontaktes, inden den tages i brug. For eksempel kan en unormal skjoldbruskkirtlen skyldes forbruget. I nogle tilfælde kan ekstrem acne, lavt blodsukker og abnorm blødning udvikle sig. Mindre bivirkninger omfatter en messinglignende smag i munden, ekstrem salivation og en irriteret mave. Hvis algen har et højt arseniveau, kan der også være nerve- og nyretoksicitet.