Hvad er bilateralt karpaltunnel?

Bilateralt karpaltunnelsyndrom opstår, når medianen er komprimeret i begge håndleds karpaltunnel samtidigt. Det antages at være en gentagne belastningsskader forårsaget af overforbrug af hænder og håndled under bestemte aktiviteter, såsom at skrive på et computer tastatur. Gigt og fedme kan også spille en rolle i udviklingen af ​​tilstanden. Behandling udnytter medicin, splinter eller seler til at immobilisere håndleddet samt kirurgi for at skære det tværgående carpal ligament.

Symptomer på bilateralt carpal tunnel syndrom kan først præsentere som følelsesløshed eller prikkende fingre. Det meste af hævelsen af ​​hænder og fingre i forbindelse med karpaltunnelsyndrom opstår om natten, når fingrene krøller for at gøre en knytnæve. Dette resulterer i en stigning i natten vågenhed på grund af smerte og følelsesløshed forårsaget af pres på medianen.

Nogle mennesker med dette syndrom rapporterer en brændende fornemmelse langs længden af ​​fingrene og ind i håndleddet. Følelsesløshed og smerte kan rejse op i armen og ind i skulderen over tid. En person kan miste sin evne til at åbne og lukke hænderne som betingelsen skrider frem.

Behandling af bilateralt carpal tunnel syndrom afhænger af sværhedsgraden af ​​symptomerne. Steroid injektioner kan være i stand til at behandle smerten og forbedre bevægelsesområdet for nogle mennesker. Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID’er) kan bruges til at reducere smerte. De fleste læger vil anbefale at bære en bøjle eller skinne om natten for at forhindre hænderne i at gøre en næve, mens de sover. At holde håndleddet lige øger størrelsen af ​​rummet inden for karpaltunnelen, hvilket reducerer trykket på medianen.

Ultralydbehandling kan være nyttig til at behandle smerte og følelsesløshed for nogle mennesker. Under denne procedure udsættes håndleddet for ultralydbølger i 15 til 20 minutter ad gangen. Mange indberetter lindring af symptomerne på bilateralt karpaltunnelsyndrom efter et par behandlingssessioner.

Kirurgisk indgreb kan være nødvendig for nogle mennesker, der ikke er i stand til at opnå nogen form for hjælp gennem andre metoder. Kirurgen vil gøre et snit i håndleddet for at udsætte medianen, sener og ledbånd, som løber gennem karpaltunnelen. Et andet snit er lavet i håndfladen for at afsløre slutningen af ​​karpaltunnelprocessen. Kirurgen vil derefter lave et snit i det tværgående carpal ligament, lette trykket inde i karpaltunnelen. De fleste mennesker får betydelig lindring fra smerte og følelsesløshed efter operationen.