Hvad er bufferet vitamin c?

Buffer C-vitamin er en form for næringsstoffet C-vitamin, der er afgørende for menneskelige kroppe, der er kombineret med calcium, magnesium og en form for kalium. Natrium kan også tilsættes. For personer, der har fordøjelsesbesvær som følge af at tage lige C-vitamin, siges den pufrede type for at gøre fordøjelsen nemmere, og det frigiver ofte langsommere end C-vitamin alene gør det også. Dette supplement kan også give fordelene ved de tilsatte mineraler, der anvendes til buffering.

Mennesker er et af de eneste pattedyr, der ikke kan skabe vitamin C i kroppen. Næringsstoffet kan findes naturligt i mange fødevarer, men det kan også være nødvendigt at tage et daglig tilskud. Buffer C-vitamin kan komme i form af en tuggetablet, en kapsel eller et pulver.

Høje surhedsniveauer i vitamin C-tilskud kan forårsage fordøjelsesproblemer for mennesker, der er syge, har svage mave eller forbruger store doser af vitaminet. En forstyrret mave og diarré kan resultere. Undersøgelser har antydet, at de tilsatte mineraler i pufret C-vitamin kan neutralisere syren og få tilskuddet til at bryde ned langsomt. Denne effekt forhindrer ofte uønskede fordøjelsesproblemer.

Denne mildere form af vitaminet kan være til gavn for personer, der forsøger hvad der kaldes “mega-dosering”. Mens det stadig er et kontroversielt problem blandt sundhedspersonale, menes det, at høje doser af C-vitamin kan hjælpe med at helbrede mange lidelser, fra forkølelse til kræft. C-vitamin er vandopløseligt og kan simpelthen skylles ud af kroppen, hvis det ikke bruges. Buffered kosttilskud er muligvis den sikreste mulighed for dem, der er afhængige af megadosering.

Generelt kan C-vitamin hjælpe med at beskytte celler fra frie radikaler, hvilket potentielt sænker risikoen for kræft og andre sygdomme. Tilstrækkelig C-vitamin i kosten kan også hjælpe med absorptionen af ​​andre vigtige næringsstoffer, såsom jern og vitamin E. Buffer C-vitamin kan også hjælpe sår helbrede hurtigere og afværge infektion.

Kalcium og magnesium, der normalt tilsættes til bufferet C-vitamin, kan have deres egne ekstra sundhedsmæssige fordele. De to er ofte parret sammen i kosttilskud, fordi der kræves magnesium i kroppen for at kalcium kan fungere effektivt. Sammen kan de styrke knogler og forbedre kardiovaskulær sundhed og hjernefunktion.

Doseringsretninger bør være tydelige på pufrede vitamin C-produkter, selvom overdosering af dette tilskud ikke har vist nogen negative virkninger. Hvis man overvejer megadosering, kan det være en god ide at konsultere en uddannet ernæringsekspert eller læge. Citrusfrugter, grønne grøntsager og peberfrugter indeholder også betydelige mængder af C-vitamin og kan også være en sund tilsætning til kosten.