Hvad er katarre?

Katarre er et usædvanligt navn, der ikke bruges meget i dag til at beskrive overskydende slim sekretioner. Det gælder især sekreter produceret i bihuler og luftveje. Når folk beskriver denne slim som katarre, har de en tendens til at betyde, at der er mere slim til stede end gennemsnittet. Dette indikerer normalt en form for underliggende tilstand, der skaber problemet.

Af og til udvides definitionen til at diskutere enhver tilstand af overskydende slimproduktion. Der er mange dele af kroppen, der producerer sekreter, og når dette sker, kan det blive omtalt som en catarrh tilstand. Selv slim produktion af vagina kan falde under denne overskrift, selvom det ofte er normalt. Men i de fleste tilfælde er definitionen begrænset til sinus- og respiratorisk slimproduktion, der er usædvanlig.

Potentielle årsager, som udtrykt i bihulerne eller luftvejene er talrige. Slim kan opbygges som følge af virussygdom, som forkølelse eller bakteriel infektion, såsom bihulebetændelse. Ekstra sekretioner er også til stede, når folk har visse typer allergier, især høfeber. Det skal bemærkes, at selvom denne tilstand ofte er forbundet med nasal udladning, kan det lige så let forekomme i luftvejene og skyldes inflammation i luftvejene.

Symptomerne på denne tilstand kan være lige så varierede som årsagerne. Når primært bihule berøres, kan folk have tøs næse, løbende næse eller kløende næse. Ekstra slim kunne også skabe tryk i bihulerne, der kan manifestere som smertende ansigt eller hoved.

Sekretioner kan dryppe ned i halsen, i det der kaldes postnasal dryp, og dette kan resultere i øm eller ridset hals og et behov for at rydde halsen ofte. Ekstra slim kan også lægge pres på ørerne og forårsage øreinfektion. I luftvejen kan sekretionsopbygning forårsage overskydende hoste og kan i sidste ende føre til eller forværre forhold som astma, bronkitis eller lungebetændelse.

Retningslinjer for behandling af denne tilstand er typisk baseret på underliggende årsager. For overskydende tøs næse kan folk tage decongestants, antihistaminer til høfeber eller undertiden antibiotika. De kan også gerne lindre nogle opbygninger i næsen med visse ting som næsesprayer, hvilket kan give midlertidig lindring. Hoster eller øre smerter kan have brug for større opmærksomhed, da disse muligvis indikerer infektion.

Nogle af de ting, du skal tænke på, når du behandler katarre, og beslutter, om lægehjælp er nødvendig, omfatter grad af ubehag og længde, som tilstanden har varet. Sekretioner, der er mørkebrune eller grønne og / eller tynde med blod, kan tyde på mere alvorlig inflammatorisk respons og infektion. Feber, der især varer mere end en dag eller to, er også tegn på, at en læge skal ses. Hoste, der er så slemt, det forstyrrer søvn eller en fornemmelse af at være ude af stand til at trække vejret kræver, at man straks får lægehjælp.

Katarre er oftest en irriterende komplikation af infektioner eller allergier. Det varer normalt et øjeblik, og det er ubehageligt at opleve. Der er nogle mennesker, der har ret kronisk udtryk for denne tilstand, ofte som forårsaget af allergier. Masser af potentielle behandlinger findes for dem med allergisk katarre, og eksperimentering med disse kan medvirke til at give frihed fra betydelig overbelastning.