Hvad er gonoréudladning?

Gonoré er en seksuelt overført infektion, der kan påvirke både mænd og kvinder. Selvom det ikke altid er symptomatisk, er et af de mest almindelige tegn på tilstanden gonoréudladning, som frembyder som en hvid eller grøn tyk væske udgivet fra penis eller vagina. Udladning og den underliggende infektion er let at misdiagnose, især hos kvinder, men kan normalt behandles hurtigt og effektivt, når det opdages.

Infektionen er forårsaget af en bakteriel infektion, der let overføres gennem seksuel væske og kontakt. Symptomer, herunder gonoréafladning, forekommer normalt inden for en eller to ugers eksponering, men kan ikke altid forekomme. En af de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme, der er til stede, er også ret følsom overfor behandlingen. Det er dog muligt at geninficere, hvis eksponeringen fortsætter eller genoptages.

Gonoréudladningen kan have et varieret udseende eller tekstur. Det er ofte gul, grøn eller hvid, og kan være en kombination af disse farver. Afladningen er sædvanligvis tyk og har en cremet eller klumpet tekstur. Det kan være kløende eller have en stærk lugt, selvom det ikke er sandt i alle tilfælde.

Udledning i forbindelse med gonoré er mere almindelig hos mænd, kvinder er noget mindre tilbøjelige til at vise symptomer og kan let forveksle udledningen med en gærinfektion eller normal udledning. Dette kan bremse diagnosen hos mange kvinder med gonoré, så mange kvinder selvstændige gærinfektioner med over-counter medicin. Korrekt diagnose er vigtig, da ubehandlet infektionen kan føre til alvorlige helbredsproblemer, herunder alvorlige infektioner og infertilitet.

Selvom gonoréafladning er et af de mest almindelige symptomer på infektionen, er der andre symptomer at være på udkig efter, især hvis udledning er til stede. Urination kan være smertefuldt, og hyppigheden eller haster kan øges. Sex kan blive yderst smertefuldt for både mænd og kvinder. Genitalarealer kan blive kløende eller hævede følelser. Kombineret med udledning gør disse symptomer en mere sandsynlig diagnose.

Det er vigtigt at opretholde god hygiejne, hvis gonoréudladning forekommer. Vask alle tøj grundigt og med sæbe, og prøv at holde kønsområdet rent og tørt. Transmission chancer kan reduceres ved hjælp af barriere metoder til prævention, såsom kondomer, selvom disse ikke tilbyder tåbebeskyttelse. For at stoppe gonoréafladning så hurtigt som muligt er det vigtigt at besøge en læge for korrekt diagnose og behandling. Normalt en gang behandlet, vil infektionen ikke gentage, medmindre patienten er udsat for bakterierne igen.