Hvad er svampeinfektion?

Den menneskelige krop er dækket af en stor mængde og forskelligartet udvalg af bakterier. Disse bakterier lever harmløst i kroppen og på huden. Men visse typer svampe kan opbygge på huden og forårsage infektioner. En svampeinfektion er normalt ikke alvorlig og kan normalt ikke spredes let fra person til person. En infektion dybere i kroppen kan være mere alvorlig.

En svampeinfektion opstår normalt på huden, da organismerne lever på et protein kaldet keratin. Dette protein udgør negle, hud og hår. De forskellige symptomer på denne type infektion afhænger af den type svamp, der har forårsaget infektionen. Symptomer og udseende afhænger også af den del af kroppen, der er smittet.

Normalt vises et udslæt, men det kan også have forskellige egenskaber. Nogle ligner meget tør hud, mens andre kan være kløe, rød og skællende. En svampeinfektion kan også forekomme i områder, der er skjult af hår, såsom skæg eller hovedbund. Disse infektioner kan ofte resultere i hårtab.

Der er en række variabler, der kan gøre dig mere modtagelig for svampeinfektion. Hvis du for nylig har taget antibiotika eller taget orale steroider, er du mere tilbøjelige til at indgå en infektion. Hvis du har diabetes eller kræft, eller hvis HIV har svækket dit immunforsvar, så er denne type infektion ikke ualmindelig.

En anden årsag til svampe er skader på hudoverfladen. En græsning til hudoverfladen eller et snit tilskynder svampe til at sprede sig. Hvis du har svøbt eller svedt stærkt, og huden ikke er blevet tørret ordentligt, kan en svampeinfektion også forekomme.

Der er forskellige typer infektioner forårsaget af svampe. Den mest almindelige infektion er Tinea Pedis, eller atletens fod. Symptomerne er sogginess og skalering af huden. Denne infektion opstår normalt i mellemrummet mellem tæerne og kan ofte fanges fra inficerede hudpartikler. Det er normalt hentet på offentlige steder, såsom svømmebassiner.

Svampespik infektioner kan forekomme i tånegle og negle. Neglene bliver smuldrede og misdannede. Denne infektion er nogle gange forbundet med atletens fod. Der er også ringorm i kroppen, der vises som røde pletter med skællede kanter og røde centre.

En anden almindelig infektion er thrush. Svampen Candida lever harmløst i de fleste mennesker. Men hvis du har haft en nylig sygdom, kan svampene formere sig og forårsage trøst. Thrush kan påvirke mund og tunge og mænd og kvinder seksuelle organer.

Der findes en række behandlinger til svampeinfektioner. Cremer, lotioner eller tabletter er tilgængelige til behandling af disse infektioner. Din apotek vil være i stand til at rådgive, hvad der er bedst for visse infektioner. Disse behandlinger er normalt effektive, men husk svampene kan vende tilbage og skal trækkes tilbage.