Hvad er cortisone creme?

Cortisone creme er en topisk kortikosteroid salve, der reducerer betændelse til områder, hvor der påføres. Det bruges ofte til topisk behandling af arthritis smerter fra leddets betændelse såvel som betændelse i huden forårsaget af forskellige hudsygdomme og tilstande. Tilgængelig i over-the-counter styrke, det sælges normalt som hydrocortison.

Hydrocortison er en vandopløselig syntetisk steroid, der sælges under forskellige navne som en creme til at lindre kløe og mindre hudirritation. Det er også en primær ingrediens i over-the-counter hæmorider medicin. Ved receptstyrke kan kortisontræme foreskrives til behandling af hudforhold, der ikke reagerer på over-the-counter produkter.

Cortisone creme kan ordineres af andre årsager, der ikke er relateret til hudforhold, som bestemt af en læge. En person bør kun behandle en tilstand som f.eks. Udslæt, kløe eller anden hudirritation med over-the-counter salve efter råd fra en læge eller apoteket, medmindre han eller hun har behandlet lignende betingelser med hydrocortison før. Hvis tilstanden ikke forbedres inden for syv dage, skal patienten rådføre sig med en læge.

Almindelige anvendelser til denne creme omfatter behandling af eksem, psoriasis, skæl, blæseudslæt, insektbid og kløe og udslæt fra giftemy, eger eller sumac. Salven kan forårsage yderligere hudirritation hos nogle mennesker og bør ikke bruges i lange perioder. Andre bivirkninger, der kan forekomme, omfatter tyndning af huden, tørhed og allergiske reaktioner som f.eks. Elveblest.

Cortisone creme behandler ikke bakterielle eller svampeinfektioner. Tegn på hudinfektion, herunder lokaliseret rødme, hævede støv eller elveblest bør kontrolleres af en læge, inden der anvendes en over-the-counter behandling. Cremen påføres topisk og absorberes i huden, men generelt ikke i blodstrømmen, men patienter bør stadig fortælle deres læge eller apotek om eventuelle medicin, de tager, samt enhver historie med allergisk reaktion på kortikosteroider.