Hvad er fluocinolonacetonidcreme?

Fluocinolonacetonidcreme er et steroidlægemiddel, der ofte foreskrives til behandling af forskellige hudforhold, som virker ved at hæmme de kemikalier, der forårsager betændelse og hævelse. Dette lægemiddel kan hjælpe med at lindre symptomer som skalering, skorpe og tørhed samt kløe og betændelse. Patienterne kan bruge det til psoriasis, eksem og seborrhe samt hudrelaterede symptomer på allergiske reaktioner.

Inden du bruger fluocinolonacetonidcreme, skal patienterne vaske deres hænder grundigt og bløde det berørte hudområde. Den mindste mængde creme, der er nødvendig for at dække det berørte område, bør anvendes, fordi der påføres for meget af medikamentet eller påføres det på et stort hudområde, kan det absorbere gennem huden, hvilket kan øge risikoen for bivirkninger . Cremen bør masseres forsigtigt ind i huden, og patienter skal vaske hænderne godt efterpå. De fleste mennesker vil blive ordineret to til fire doser hver dag.

Lægen kan råde patienten til at bandage huden efter hver dosis. For at pakke området skal patienten strække et stykke husholdningsplastik i hele området, der holdes på plads med tape, der er fastgjort til et område med upåvirket hud. De, der behandler hænder eller fødder, kan i stedet bruge plastikhandsker eller plastposer. En ny pakning skal påføres efter hver anvendelse af denne creme.

Nogle bivirkninger kan forekomme, som bør rapporteres til den ordinerende læge, hvis de bliver alvorlige. Patienterne kan opleve ændringer i hudfarve eller overdreven tørring og revner i huden. Kløe og brænding kan forekomme, og akne kan udvikle sig. Nogle mennesker har også rapporteret fortynding eller blødgøring af huden og udvikling af stregmærker.

Mere alvorlige bivirkninger fra fluocinolonacetonidcreme bør rapporteres til lægen så hurtigt som muligt. Patienter, der har absorberet for meget af stoffet gennem huden, kan opleve søvnløshed, humørsvingninger og træthed. Muskelsvaghed, sløret syn og vægtøgning, der omfatter puffiness i ansigtet, er også blevet rapporteret ved brug af steroidlægemidler. Patienter, der har problemer med at trække vejret eller sluge, hvæsen eller alvorlig hududslæt, skal søge omgående lægehjælp. Lejlighedsvis kan det berørte hudområde udvikle sig ved at pus eller forværge rødme og hævelse.

Inden du bruger fluocinolonacetonidcreme, skal patienter oplyse deres andre medicinske forhold, medicin og kosttilskud. Kvinder, der er gravide eller ammer bør undgå dette lægemiddel, og det bør heller ikke gives til børn til langvarig brug. Denne creme kan være kontraindiceret til brug af dem med diabetes, visse synsforstyrrelser og immunforstyrrelser.