Hvad er ascaris?

Ascaris er en parasitisk rundtorm, der kan leve i et menneskes tarm. Dens æg er til stede i afføring af inficerede mennesker eller hos grise. Kontakt med jord med uvaskede frugter eller grøntsager eller direkte med afføring betragtes som primær transmissionsmiddel.

Infektion med ascaris er meget sjælden i USA, men det kan lejlighedsvis forekomme i den sydøstlige del af landet. Man er mere tilbøjelige til at indgå kontrakt i udviklingslande, hvor hygiejnen kan være fattigere.

Ascaris kan forårsage ubehag i maven, hvis de lever i tarmene. Dette manifesterer sædvanligvis som mavesmerter. Hvis ormene kommer ind i lungerne, kan de også forårsage hoste, åndedræt eller en følelse af, at lungerne er overbelastede. Normalt skal man smitte med flere ascaris for ormene at nå lungerne. Diarré og feber kan også noteres hos dem med en infektion.

Diagnose er lavet gennem analyse af afføring prøver, som kan hjælpe til nemt at identificere forekomsten af ​​æg fra ascaris. Når en diagnose er lavet, ordinerer læger normalt medicin kaldet immunobiologics. Medikamenter som mebendazol, piperazin og albendazol kan alle behandle en infektion i cirka tre dage. Opfølgningsprøvning af afføringprøver kan være påkrævet omkring to uger efter indtagelse af medicinen.

Indianere brugte urtepazoten til at behandle ascarisinfektioner, og det er effektivt til milde tilfælde. Men som med ethvert plantesupplement, bør behandlingen sanktioneres af en læge. Gravide kvinder med infektioner kan forsinke behandlingen, indtil de er født, da både naturlægemidler og kemiske midler kan være til fare for det ufødte barn.

Vanskeligheder kan opstå, hvis infektionen forbliver ubehandlet i lang tid. Personer, der måske ikke har adgang til medicin, kan have langvarige ascarisinfektioner, der kan tærre tarmene. Individuelle orme kan migrere til andre dele af kroppen og i sidste ende forårsage død. Døden fra denne parasit er yderst sjælden i udviklede lande, men kan forekomme i udviklingslande, hvor adgangen til medicin er begrænset.

Hvis man rejser til et udviklingsland, skal man være særlig opmærksom på at forbruge friske frugter eller grøntsager, som måske er blevet dyrket i smittet jord. Frugt og grøntsager skal vaskes grundigt og / eller koges. Derudover kan vandkilder, der ikke behandles, have parasitter, og det anbefales kun at drikke drikkevand.

De, der regelmæssigt arbejder med grise, bør også være forsigtige med at vaske hænderne efter at have håndteret eller plejet dyrene. Selv om grise bærer en lidt anden type ascaris, kan den hoppe til mennesker. Ormene er usandsynlige at hoppe fra person til person, medmindre folk ikke udøver hygiejnisk toiletadfærd. Vaskning af hænderne efter brug af badeværelset er den primære måde at undgå infektion.