Hvad er brystbetændelse?

Når brysterne bliver smittede, opstår der ofte brystbetændelse. Mange forskellige årsager kan være at bebrejde for denne generende, ofte smertefulde tilstand. Brystbetændelse er typisk et symptom på tilstande som mastitis, brystudslæt eller andre infektioner.

Brystbetændelse påvirker typisk kvinder i alderen 18 til 50 år. Yngre og ældre kvinder såvel som mænd kan også udvikle betændelse i brystene, i nogle tilfælde. Der findes to hovedtyper af betændelse i brysterne: sager forbundet med amning og dem, der ikke er, også kendt som spontane tilfælde.

Under amning kan mastitis forekomme, hvis brystene bliver inficerede. Sprøjt hud omkring brystvorten, bryst ømhed og influenzalignende symptomer kan udvikle sig, når denne infektion er til stede. Denne tilstand kan ofte forhindres ved at holde omhyggelig og korrekt hygiejne, hvilket kan være vanskeligt for nye mødre. Et antibiotikum, der anses for at være barnesikkert, ordineres typisk til patienter, der lider af mastitis.

En årsag til brystbetændelse, der ikke er relateret til amning eller spontan inflammation, kan tilskrives en række forskellige årsager. I unge piger er symptomet sjældent og skyldes ofte en anden infektion i kroppen. Patienter, der ryger, er mere modtagelige for brystinfektion i brystvorten, som typisk opstår fra slutningen af ​​20’erne til 30’erne i livet. Kvinder eller mænd med store bryster kan ofte udvikle en bakteriel eller svampeinfektion på grund af overdreven svedtendring, især om sommeren.

De fleste af disse tilfælde af betændelse kan afhjælpes med et simpelt antibiotikum, der er ordineret af en læge. I tilfælde af en topisk infektion kan en antifungel eller antibakteriel creme gives. I alvorlige tilfælde af alvorlig infektion kan en kirurgisk operation kræves for at fjerne syge kanaler for at forhindre yderligere infektion.

Efterhånden som vævet bliver betændt udvikler brystkvældning ofte. Smerter i området kan forekomme, selvom det ikke altid er tilfældet. Kløe er ofte et symptom på betændelse, især hvis årsagen er et brystudslæt. Rødme er ofte til stede under betændelse så godt.

Brystbetændelse er ofte en forløber for brystkræft. En betændelsesproces antages at fremkalde udviklingen af ​​tumorer. Hvis man udvikler betændelse i brystvævet uden provokation fra en årsag, som f.eks. Pleje en baby, anbefales det at besøge lægen.

Hvis de bliver fanget tidligt, kan betændelsen reduceres eller stoppes, og brystkræftudviklingen ophører. På grund af disse fund kan brystbetændelse være afgørende for at finde en kur mod brystkræft. Det kan også føre forskere til en mulig forebyggende behandling.