Hvad er dyb blå mærker?

Dyb blå mærker er blå mærker, der ligger under overfladens lag i en patient. De fleste blå mærker er subkutane, der ligger lige under huden, og selvom de kan være forbundet med mindre smerte og hævelse, løser de typisk på egen hånd uden komplikationer. I tilfælde af dyb blå mærkning er blusen i den underliggende muskel eller knogle og kan ledsages af alvorlige medicinske risici som intern blødning og organskader. Det tager også længere tid at helbrede og er meget mere smertefuld end subkutan blå mærkning.

Bruising på alle niveauer skyldes normalt trauma. Derudover kan folk udvikle blå mærker som følge af reaktioner på medicin eller koagulationsforstyrrelser. I tilfælde af dyb eller overfladisk blå mærkning vil folk opleve ømhed på blærens sted, og der kan være misfarvning eller hævelse. Dyb blå mærkning kan undertiden være et klinisk tegn på en patient, som ikke har opretholdt fysisk traume og kan indikere tilstedeværelsen af ​​leukæmi eller anden blodforstyrrelse.

Intramuskulære og periostale blå mærker er begge former for dybe blå mærker. En risiko med denne type blå mærker er, at traumer, der er alvorlige nok til at forårsage skade på den dybde, også potentielt kan skade knogler og organer alvorligt. Folk kan have brudt knogler og andre skader, og kunne udvikle en indre blødning forårsaget af brud på større blodkar end dem, der er involveret i blå mærker. Patienter med dybe blå mærker skal evalueres omhyggeligt for tegn på yderligere medicinske problemer.

En dyb blå mærke kan være yderst smertefuld. Kontakt med blæren kan forårsage skarp smerte, og patienter kan også få smerter, hvis de forsøger at bevæge sig i det involverede område af kroppen. Hvile og ophæve regionen, mens isning det for at skære ned på hævelse kan hjælpe med dybe blå mærker. Immobilisering med støb eller slynge kan også anvendes i de tidlige stadier af behandlingen for at hjælpe patienten med at undgå smerte og ømhed i forbindelse med bevægelse.

I nogle tilfælde vil blå mærker løse sig selv efter uger eller måneder. Hvis smerten fortsætter eller bliver værre, kan det imidlertid være et tegn på, at der sker noget andet, og patienten har brug for yderligere behandling. Behandlingen vil ikke helbrede blæren, men bør tage fat på det relaterede problem, så blæren endelig kan helbrede. Patienter med en dyb blå mærkning kan måske bemærke det, når de møder en kirurg, da tidligere skadede områder kan være arret eller misfarvet, og det er nyttigt for kirurger at vide om gamle skader på forhånd.