Hvad er hypoglykæmi?

Hypoglykæmi, også kaldet lavt blodsukker, er en tilstand, der opstår, når kroppens blodsukkerniveau dråber for lavt for at give den energi, kroppen har brug for. Normalt blodsukkerniveauer bør ligge mellem 70 og 110. Niveauer under 70, der indikerer hypoglykæmi, kan forekomme hos patienter, der behandler diabetes eller som følge af nogle lægemidler, visse sygdomme, binge-drikke og undertiden hopper over måltider. Undtagen i tilfælde af diabetes og binge drikkeri, er denne tilstand normalt ikke livstruende.

Under normale sunde forhold er den glukose, der kræves af kroppen til energi, afledt af den mad, folk spiser, gennem blodstrømmen og absorberes af blodceller. Insulin er et hormon, der produceres naturligt i kroppen og hjælper med fordelingen og absorptionen af ​​glucose. Overskydende glukose opbevares i leveren som glykogen. Når kroppens glukoseniveau begynder at falde, nedbrydes det lagrede glykogen ned af kroppen og frigives i blodet. Hypoglykæmi opstår, når kroppen ikke kan genetablere glukoseniveauet.

Hypoglykæmi hos diabetespatienter kan forekomme af en række årsager, men den mest almindelige årsag er dårlig forvaltning af sygdommen. Hvis medicinen, som diabetiker får til regulering af blodsukker, tages i overdrevne doser, eller hvis et måltid er for lille eller sprunget helt, kan der forekomme lavt blodsukker. En pludselig stigning i aktivitet eller langvarig motion kan også forårsage hypoglykæmi hos diabetespatienter. Korrekt spisning eller justering af medicinen løser normalt denne tilstand.

Hos ikke-diabetiske individer klassificeres hypoglykæmi som enten reaktive eller faste. Reaktiv hypoglykæmi opstår inden for et par timer efter at have spist et måltid. Udbydere af sundhedsydelser kan diagnosticere det med en blodprøve, men det er uklart, hvad der forårsager reaktiv hypoglykæmi hos de fleste patienter, selvom det kan være forbundet med enzym eller hormonmangel. De fleste læger anbefaler træning i forbindelse med ændringer i kost og spisevaner for at klare denne tilstand.

Faste hypoglykæmi opstår efter vågning eller mellem måltider. Fælles årsager til denne tilstand er overdreven alkoholforbrug, visse lægemidler, hormonelle mangler og underliggende sygdomme. For at diagnosticere fastende hypoglykæmi vil en læge udføre en blodglucosetest efter 12 timers fastning.

Den korrekte behandling for hypoglykæmi afhænger normalt af den underliggende årsag. Hvis det er resultatet af et lægemiddel, vil en sundhedsudbyder sandsynligvis skifte eller stoppe patientens medicinering. Han eller hun vil kunne bestemme den underliggende årsag til fastende hypoglykæmi gennem blodprøver og en komplet medicinsk historie.

Symptomer på hypoglykæmi omfatter svaghed, svimmelhed, svedtendens, lyshårhed og muligvis bevidstløshed. Patienter, der behandler diabetes, der har oplevet lavt blodsukker, bør tale med deres læge om at holde et glukagon kit til nødsituationer, og de bør også bære en nødsituation, der er højt i kulhydrater for at hjælpe med at øge lavt blodsukker. Personer, der tidligere har oplevet hypoglykæmi, bør spise måltider med jævne mellemrum, undgå overdreven alkohol og aldrig drikke alkohol på tom mave.