Hvad er bomuldsuld?

Udtrykket “bomuldsuld” kan referere til to produkter: rå, minimalt forarbejdet bomuld og en form for bomuld, der er blevet behandlet til at være særligt absorberende. Der er en række anvendelser til disse materialer, og begge former for produktet er typisk let tilgængelige i butikker, især dem, der lager medicinske og kosmetiske forsyninger.

I den første forstand er bomuld uld rå bomuld, der er kæmmet for at fjerne urenheder og derefter rengøres for at sterilisere det. Tufts af rå bomuld ligner ligner hunks af uld og forklarer navnet. Tekstur er generelt meget silkeagtig og blød, og det kan nogle gange være lidt knirkende, afhængigt af hvordan det behandles. En almindelig brug for denne type bomuld er som et middel til makeup remover, som kan hældes på det og derefter swabbed over ansigtet.

Mere raffineret bomuldsuld fremstilles ved kæmning af rå bomuld, blegning, sterilisering og behandling på forskellige måder. En form er bomuldskuglen, der er lavet til at ligne klassisk rå bomuld. Raffineret bomuld kan også bruges til fremstilling af bandager, medicinske vatpind og lignende produkter, fordi det er steriliseret, kan det også bruges til at pakke sår og andre kirurgiske opgaver. De fleste læger har mange eksempler på denne type bomuld.

Mange mennesker holder nogle bomuldsprodukter omkring huset, fordi de kan være yderst nyttige. For eksempel kan bomuldsforbindinger bruges til at pudse et sår før bandage, hvis såret er særlig stort, for at absorbere noget af blodet. Bomuldskugler kan også bruges med neglelakfjerner og en række andre kosmetik. De kan også sidde fast mellem tæerne, mens du laver negle, eller gennemblødt i ting som mælk og påføres lukkede øjne for at mindske hævelse og puffiness.

For forbrugere, der er bekymrede for brugen af ​​pesticider og herbicider på afgrøder, gør nogle virksomheder økologisk bomuldsuld, som kan bleges ved hjælp af naturlige processer. Disse produkter vil generelt være dyrere på grund af den ekstra arbejde, der er involveret i dyrkning og høst af bomulden.