Hvad er der involveret i en frontdans rodkanal?

Selvom det er mindre almindeligt end en rodkanal udført på en bageste tand, er en front-tandrotkanal stadig en almindelig tandprocedure. En infektion i tandpulpen nødvendiggør proceduren, som, når den er færdig, næsten altid sparer den berørte tand for patientens livstid. Ideen om en rodkanal kan forårsage smerte og en lang involveret prøvelse, men virkeligheden er, at disse procedurer ofte ikke er meget mere ubehagelige end at modtage en påfyldning.

Tandlægen begynder ved at tage en røntgen af ​​den berørte tand. Når tandlægen har kendskab til indretningen af ​​tandenes indre, vil det udvendige af det blive isoleret fra resten af ​​munden ved hjælp af en gummiafskærmning. Dette hjælper med at holde tandrør og hygiejne, mens den forreste tandrotkanalprocedure udføres.

Et hul er boret i den bageste overflade af den berørte tand. Dette hul giver tandlægen adgang til rodkanalen, som renses ud ved hjælp af en række små filer. Tandlægen indsætter en fil ned over hele længden af ​​roten og skraber den smittede snavs ud. Tandlægen vil med jævne mellemrum stoppe med at arkivere og bruge en vask bestående af en renere, sædvanligvis fortyndet blegemiddel, for at skylle lossede affald fra rodkanalen.

Når tanden er blevet rengjort, fjernes tandens masse og nerve fuldstændigt. Selvom det betyder, at tanden ikke har nogen følelse, såsom en fornemmelse af varmt eller koldt, fjerner nerveren ikke en betydelig indvirkning på tandens helbred, når den er færdig med at vokse. Tanden er fyldt med en forbindelse, der hjælper med at styrke det, samtidig med at enhver fremtidig infektion udvikles.

Tanden skal forsegles, når den forreste tandrotskanal er afsluttet. Dette gøres normalt med en påfyldning, selv om det er muligt at vedhæfte en krone. Front-tandkrone er normalt lavet af keramik eller porcelænmaterialer for at give dem det samme udseende som de andre tænder, selv om det er muligt at lægge en metalkrone på en forside. Tanden kan modtage en midlertidig påfyldning eller kronen efter tandrørkanalproceduren, hvis tandlægen bestemmer, at det ville være bedre at vente en uge for at fixere tanden permanent.