Hvad er desquamation?

Desquamation er tabet af de øvre lag af væv, mest klassisk huden, selv om strukturer inde i kroppen også mister celler i deres øverste lag, da nye celler udvikler sig under. Dette er en naturlig proces, der bruges af kroppen til at tilvejebringe en mekanisme til udslidning af gamle celler som nye celler udvikler sig. Det kan også være forbundet med sygdomsudviklingen, hvor udslæt af huden kan være et symptom på et underliggende medicinsk problem. Folk, der genvinder skader på de øvre lag af væv, som udslæt, oplever også desquamation.

Dette ord er afledt af en latinsk rod, der refererer til fjernelse af skalaer fra fisk. Friske individer oplever denne proces hver dag, da de døde hudceller, der udgør det øverste lag af huden, udvises. Kroniske hudforhold som eksem og tør hud er forbundet med flak og tab af hudceller i en hurtigere hastighed end normalt. En anden almindelig årsag til dette fænomen er solskoldning, hvor de øverste lag af huden skrælmer væk, når huden heler og nye celler udvikler sig under det beskadigede væv.

Visse infektionssygdomme som staph infektioner kan også føre til sloughing de øvre lag af huden, som kan eksponere for stråling. I nogle tilfælde kan desquamationen være smertefuldt, da det kan strække flere lag ned og fjernelsen af ​​lagene af huden kan skade. Det er også også potentielt ujævn, når den øvre hud skræller i ark og kan efterlade patienter med et lag af ømt, ny hud, der er for følsomt at blive udsat for, hvilket forårsager ubehag.

Mennesker med betingelser, der involverer hurtig produktion af nye hudceller og øget desquamation, kan bruge en række forskellige taktikker til at håndtere deres forhold, herunder anvendelse af cremer og lotioner og indtagelse af medicin, der er designet til at undertrykke celleproduktionen. Hvis øm hud er til stede, kan cremer holde huden fugtig og smidig og kan reducere kløe og irritation. Kroniske hudforhold kan ikke være helbrede, men de kan håndteres med omhyggelig lægehjælp for at holde patienten så komfortabel som muligt og for at reducere tilstandens sværhedsgrad.

Inde i kroppen, er epithelcellerne foderstrukturer som blæren løbende kaste i takt med udviklingen af ​​nye celler. Denne proces gør det muligt for kroppen at kassere gamle celler med tabt funktionalitet til at erstatte dem med nye celler, idet de øverste lag af indre væv er fleksible og funktionelle. Forøgelser i desquamationshastigheden kan være tegn på problemer som infektion eller betændelse.