Hvad er dysphoric mani?

Dysforisk mani eller en blandet bipolær tilstand er en betingelse for, at nogle bipolære lidelser oplever, når de samtidig har symptomer på mani og depression. Bipolar lidelse påvirker patientens hjerne og forårsager typisk humørsymptomer, som kan skifte mellem maniske episoder og depressive episoder og kan omfatte episoder af dysforisk mani. Patienter med bipolar lidelse kan i mange tilfælde diagnosticeres og behandles af læger. Mange patienter med bipolar lidelse kan føre produktive og fulde liv med løbende og effektiv behandling af denne tilstand.

Personer med dysforisk mani kan have symptomer som forandringer i appetit, søvnproblemer eller agitation. Følelser af dyb sorg eller håbløshed kan kombinere med et ekstremt niveau af energi under nogle episoder af dysphoric mania. Impulsivitet og irritabilitet kan udvikle sig i nogle tilfælde af dysforisk mani som kan tænke på selvmord. Dysphoric mania episoder kan være meget farlige for patienterne, fordi risikoen for stofmisbrug og selvmordsforsøg tendens til at stige under denne blandede bipolære tilstand.

Patienter med bipolar lidelse kan også opleve separate maniske episoder eller depressive episoder. Maniske episoder kan omfatte mania symptomer som længere perioder med agitation, hoppe eller et usædvanligt udadvendt og lykkeligt humør. Racing tanker, hurtig snak og let distraheret er almindelige mania symptomer. Folk kan også mærke til nedsat søvnbehov og en stigning i højrisiko- eller impulsiv adfærd i forbindelse med sex og penge under en manisk episode.

Depressive episoder udvikler sig ofte hos patienter med bipolar lidelse og omfatter normalt symptomer på depression som et tab af interesse i aktiviteter, som en patient plejede at nyde, følelser af træthed og forlængede perioder med tomhed og bekymring. Problemer med beslutningstagning, hukommelse og koncentration kan også forekomme under depressive episoder. Tanker om selvmord og selvmordsforsøg kan også øges under depressive episoder. Kombinationer af maniske, depressive og dysforiske maniepisoder samt deres specifikke symptomer har tendens til at variere fra patient til patient.

Læger udfører typisk fysiske undersøgelser, mental sundhed evalueringer og medicinske tests til at hjælpe med at diagnosticere patienter med bipolar lidelse. I mange tilfælde modtager patienter med bipolar lidelse lægemidler som lithium eller andre humørstabiliserende medicin for at kontrollere symptomer. Nogle patienter kan tage antipsykotiske lægemidler eller antidepressiva til at hjælpe med at kontrollere episoderne af denne sygdom. I nogle tilfælde kan læger anbefale psykoterapi til patienter med bipolar lidelse for at hjælpe dem med deres daglige funktion og sociale interaktioner.