Hvad er enterococcus faecalis?

Enterococcus faecalis er en enterococcus bakterie, der ofte forekommer i mavetarmkanalerne hos mennesker og dyr. Det kan medføre alvorlige helbredsproblemer, når det overføres fra person til person via fysisk kontakt. Typisk overføres disse bakterier til vand og jord gennem fæces fra dyr. Forebyggelse af overførsel involverer generelt grundigt vaskehænder efter rengøring af kæledyrsaffald og anvendelse af egnede håndvaskteknikker efter brug af toilettet. Hospitaliserede patienter er særligt sårbare over for enterococcus faecalis på grund af deres svækkede tilstand, og fordi bakterierne er kendt for at udfylde katetre og rektale termometre.

Nogle gange kan der i en hospitals- eller langtidspleje indstilles instrumenter mellem patienter. Hvis de ikke er ordentligt renset, eller hvis sundhedsudbyderne ikke vasker deres hænder korrekt, kan patienten blive smittet. Fordi en hospitalsopkøbt eller nosokomiel infektion kan bidrage til komplikationer i patienten, skal enhver indsats vedrørende korrekt infektionskontrolstandarder overvejes. Læger skal også være opmærksomme, hvis en patient udviser symptomer som svær abdominal kramper, diarré, kvalme og opkastning. Derudover bør feber eller blod i afføringen advare lægen om at begynde at teste afføring og blod for at udelukke en bakterieinfektion fra enterococcus faecalis.

Almindeligvis er enterococcus faecalis bakterierne ansvarlige for infektioner af kirurgiske sår og urinvejene. Denne bakterie er ofte forvekslet med streptokokker-infektionen, og nogle gange er det fejlagtigt ikke anset for at være alvorligt. Nogle stammer af enterococcus faecalis bakterier er resistente over for behandling med antibiotika, så udryddelse af det fra kroppen er ofte udfordrende. Bakterierne er typisk særdeles hjertelige og kan trives selv i sure og alkaliske miljøer, som begge er fjendtlige for de fleste bakterier. Selv om der ikke findes nogen nøjagtige måder at forhindre at erhverve denne resistente bakterielle infektion, kan der træffes foranstaltninger for at reducere risikoen.

At spise en sund kost rig på fiber hjælper generelt funktionen af ​​gastrointestinalsystemet på et optimalt niveau og fremmer regelmæssighed. Når gastrointestinale systemet er sundt, vil de naturligt forekommende enterococcus faecalis bakterier normalt have en vanskeligere tid, der forårsager systemiske komplikationer. Forebyggelse af denne infektion er nemmere end at behandle den. Enkle hygiejnepraksis holder generelt infektionen i stykker, men når symptomer præsenterer sig, skal de evalueres og behandles hurtigst muligt for at forhindre komplikationer. Disse komplikationer kan omfatte dehydrering og sekundær infektion, som kan føre til alvorlig nyreskade, hvis den ikke behandles ordentligt.