Hvad er erosiv gastritis?

Gastrit refererer til en gruppe tilstande, der involverer betændelse i maven i maven. Med tilfælde af erosiv gastritis er mundforingen ikke kun betændt, men det er også begyndt at bære væk. Denne type tilstand udvikler sig langsomt langsomt, men en patient kan også blive ramt med det brat. Det kan forekomme i ellers sunde mennesker.

En underkategori af erosiv gastritis kaldes akut stress-gastritis. Denne tilstand kan forekomme pludselig på grund af alvorlig skade eller sygdom. Akut stress gastrit forekommer almindeligvis på grund af større blødningsskader eller forbrændinger, der dækker et omfattende område af huden. Disse skader kan nedsætte blodcirkulationen i maven, hvilket resulterer i, at maven ikke kan beskytte sig selv.

Hovedårsagen til denne tilstand er en beskadiget eller svækket maveforing. Denne skade kan have mange forskellige medvirkende årsager, men tilstanden er oftest forårsaget af stoffer. Langsigtet brug af lige over-the-counter medicin kan beskadige maven, såsom aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID’er). Bakterielle eller virale infektioner, såvel som Crohns sygdom, kan også forårsage gastritis.

Nogle af de almindelige symptomer på erosiv gastritis kan være ubehagelige, såsom oppustethed, hævelse og fordøjelsesbesvær. Patienterne kan også opleve vægttab og tab af appetit. Gastrit, især akut stress gastritis, kan også forårsage kvalme og opkastning. Sjældent kan lidelsen forårsage maveblødning, hvilket er tydeligt i blodig opkastning. Patienter, der oplever maveblødning eller dem, der har vedvarende symptomer i cirka en uge, bør generelt få lægehjælp.

Læger kan begynde at diagnosticere en patient med erosiv gastrit efter at have gennemgået patientens symptomer og medicinsk historie samt gennemføre en fysisk eksamen. For en endelig diagnose kan en læge også køre en blodprøve eller en afføringstest for at kontrollere en infektion. Han eller hun kan også tage en røntgenstråle eller bruge et endoskop. En øvre gastrointestinal endoskopi er en simpel procedure, der involverer indsættelse af et tyndt rør ned i patientens hals for at kontrollere skade.

Når en gang er diagnosticeret med erosiv gastritis, kan lægen rådgive en patient om hvilken medicin der bedst kan behandle tilstanden. Til milde tilfælde kan overfølsomme antacida være tilstrækkelige. I mere alvorlige tilfælde kan lægen ordinere en syreblokerer, såsom famotidin eller ranitidin. En anden mulighed er et lægemiddel kaldet en protonpumpehæmmer, som hjælper med at reducere mavesyre. Hvis tilstanden skyldes en bakteriel infektion, kan patienten også tage et kursus af antibiotika.

Foruden medicin kan patienten også indarbejde en sundere livsstil i behandlingsplanen. Stress kan øge produktionen af ​​syre i maven og forværre tilstanden. Patienter, der lever en stress-stress-livsstil, opretholder sunde spisevaner og engagerer sig i aerob træning, er mere tilbøjelige til at have et sundere fordøjelsessystem.