Hvad er eufori?

Eufori er et udfordrende koncept at definere. Mennesker, der er euforiske, er opstemte, glade, lykkelige, og deres følelser kan eller ikke vedrører deres omstændigheder. Der er mange mennesker, der i øjeblikket smuttede ind i en euforisk tilstand, når de har fået gode nyheder, når de er forelskede, hvis de er midt i en transformerende religiøs oplevelse eller direkte efter visse aktiviteter som samleje eller fødsel. Så meget som disse stater er almindelige og misundelsesværdige, er der også nogle gange, hvor eufori foreslår sygdom, stofbrug eller misbrug eller stofforgiftning. En euforisk tilstand kunne efterfølges af en enorm nedadgående, ekstrem eller langvarig sygdom og død, eller staten kunne opretholdes og angive tilstedeværelsen af ​​nogle former for sygdom.

De tre vigtigste medicinske årsager er forgiftning, forgiftning og specifikke typer af psykiske sygdomme, især skizofreni og maniske eller hypomaniske tilstande i bipolar lidelse. Nogle gange kan andre medicinske tilstande angives i denne tilstand, herunder Alzheimers sygdom.

Klart forgiftning på alkohol kan forårsage eufori hos nogle mennesker. Udtrykket “lykkelig beruset” kan gælde for de mennesker, der føler sig store og opstemte, når de har spist nok alkohol. Det er næsten uheldigt, at denne følelse kan nås med mange typer stof- eller alkoholbrug, da det er mere ønskeligt at vende tilbage til den ophøjede tilstand end alternativet. Dette er måske en grund til, at stoffer som kokain skaber afhængighed så let. Mange mennesker, der bruger dem, finder sig i en euforisk tilstand og vil gerne vende tilbage til det.

Det er klart, at dommen bliver usædvanlig dårlig for mennesker i en stadig mere urealistisk tilstand af eufori, og det kan let føre til overdosering eller overdreven brug af stoffer for at opretholde staten, eller fordi det kommer ud fra en fornemmelse, at personen på en eller anden måde er uigennemførlig til skade på det tidspunkt. Der er mange lægemiddeldoser, der kortlægger mennesker i en euforisk tilstand, og eksponering for visse farlige kemikalier som pesticider kan have lignende virkninger. Måske er en af ​​de mest potentielt skadelige måder at forsøge at opnå denne tilstand ved at hæmme vejrtrækninger enten indenfor eller uden for en seksuel sammenhæng. Selvom hypoxi resulterer i kort eufori, har det også tydeligt forårsaget mange års uheldige dødsfald, og det er yderst farligt at forsøge at fremkalde.

I psykisk sygdom kan nogle skizofrener komme ind i eufori, især hvis de har vrangforestillinger. Det er klart, at de er meget syge på disse tidspunkter, og staten har intet at gøre med deres præcise omstændigheder. På samme måde kan de med bipolar lidelse i en manisk tilstand føle sig fortræffelige, produktive, positive og yderst glade, men denne tænkning er generelt vildledende og tager ikke hensyn til tilstanden til personens behov eller livskrav.

Et par andre forhold har lejlighedsvis været forbundet med en euforisk tilstand. Disse omfatter aldersrelateret demens og opmærksomhedsunderskud og hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), selvom sidstnævnte er sjælden. Skulle folk være bekymrede over en elskedes adfærd, der synes at være for euforisk, er det et godt sted at tale med en familie læge. Men det kan være svært at få nogen i denne tilstand til at se en læge, da de fleste vil være overbeviste om, at der ikke er behov for det.