Hvad er grøn teekstrakt?

Grøn teekstrakt er afledt af blade af camellia sinensis, planten hvorfra grønne, sorte og oolongte er lavet. Det er forbundet med flere sundhedsmæssige fordele, mange støttet af foreløbig videnskabelig forskning. Dette omfatter mulige kræftbekæmpende egenskaber og en stærk antioxidantvirkning, som beskytter kroppen mod den skadelige virkning af frie radikaler. Det videnskabelige samfund bemærker dog, at fortsat forskning er nødvendig.

Grøn te er blevet brugt til medicinske formål i Indien og Kina i næsten 5000 år. Det gøres ved let dampning af bladene, før de tillader tørring, hvilket hjælper med at bevare plantens aktive egenskaber. Oolong te er lavet ved at lade bladeene fermentere lidt før tørring, og sort te er lavet ved at lade bladene gæres længere. Gæring bryder ned de aktive ingredienser, gør grøn te eller ekstraheret te af valg.

Grøn teekstrakt, som mange urter, er standardiseret i produktionsfasen for at sikre, at en vis procentdel af de aktive ingredienser forbliver til stede i den endelige kapselform. De aktive ingredienser er polyphenoler i form af flavonoider som catechiner og epigallocatechin gallat (EGCG). Polyfenoler, flavonoider, catechiner og EGCG er stærke antioxidanter, som synes at blande sig ind og reducere spredningen af ​​visse typer kræftceller. Den antioxidante aktivitet af EGCG i grøn teekstrakt er angiveligt op til 100 gange kraftigere end den for vitamin C eller E.

Blandt befolkninger i Kina og Japan, hvor høje mængder grøn te indtages dagligt, er kræftraten statistisk lavere. Der er nu voksende videnskabelig forskning fra anerkendte kilder, der viser lovende resultater om, hvordan de aktive ingredienser i grøn te kan være ansvarlige for at sænke antallet af forskellige former for kræft.

UCLAs Jonsson Omfattende Kræftcenter, et prisbelønnet kræftforskningscenter, rapporterede i deres 2005 Cancer Discoveries-nyhedsbrev, at flere offentliggjorte peer-reviewed undersøgelser viste, at grøn teekstrakt “fremkalder døden i kræftceller” uden at påvirke sunde celler og forhindrer kræftceller Fra at producere den “uafhængige blodforsyning”, der kræves for at sprede sig til andre dele af kroppen. Dette indikerer at ekstraktet kan bidrage til at holde kræft indeholdt, hvilket gør det lettere at behandle.

Undersøgelser udført af andre respekterede universiteter og klinikker har også vist lovende resultater, der blandt andet omfatter bryst-, lever-, lunge- og tykktarmscancer. Mayo Clinic gennemførte en lille undersøgelse ved anvendelse af fire patienter med kronisk lymfocytisk leukæmi (CLL). Tre af de fire patienter viste signifikant regression af CLL efter at have taget grøn teekstrakt i en periode på få måneder. Den fjerde patients prognose blev forbedret, men ikke signifikant. En større undersøgelse er nødvendig for at se om disse resultater kan gentages med konsistens.

Grøn teekstrakt kan også være til gavn for at forbedre kardiovaskulær cirkulation ved at reducere LDL eller “dårligt kolesterol”, undertrykke appetit og forbedre oxidation af fedt. Disse påstande accepteres imidlertid ikke bredt af videnskaben, fordi de er baseret på dyremodeller og kun et par menneskelige studier.

Ved køb af dette ekstrakt skal shoppere søge efter et produkt, der er standardiseret til mindst 90% polyphenoler og 55% EGCG. Ved anvendelse af denne standard indeholder en kapsel på 500 milligram (mg) 275 mg EGCG (500 mg x 55% = 275 mg). Den foreslåede daglige dosis er ifølge nogle kilder ca. 2 kopper (473 ml) grøn te om dagen eller tilsvarende 200 til 400 mg EGCG pr. Dag. Bemærk at grøn te indeholder naturlig koffein. Processer, der fjerner koffein, kan også reducere virkningen af ​​aktive ingredienser.

Kvaliteten af ​​grøn teekstrakt vil variere mellem mærker, så forbrugerne bør læse etiketterne omhyggeligt og ikke overstige den anbefalede dosis. Dette tillæg bør ikke anvendes i stedet for professionel lægehjælp og anbefales ikke til gravide eller ammende kvinder. Folk bør regelmæssigt besøge en sundhedspersonale og følge en sund rutine med kost og motion for optimal sundhed.