Hvad er tarmsaft?

Tarmsaft er væsker, der kommer fra kirtlerne i en persons tyndtarme, som er den del af fordøjelseskanalen mellem et menneskes mave og hans tyktarm. Tarmens vægge indeholder kirtler, der udskiller en væske kaldet tarmsaft. Væsken har normalt en konsistens, der ligner vand og kan være klar eller gullig i farve. Disse saft er vigtige i fordøjelsesprocessen, som hjælper med at neutralisere mave syrer og hjælpe i en persons evne til at fordøje hans mad korrekt og udnytte de næringsstoffer, der findes i den. Fordøjelsessaft også spille en rolle i at flytte bestemte hormoner ind i en persons blodbanen.

De frugter, der udskilles i en persons tarm, er en vigtig og normal del af et menneskes fordøjelsesproces. Disse saft udvikler sig i en persons tyndtarme og kommer fra kirtler i foringen af ​​dette organ. Selvom tyndtarmen normalt udskiller tarmsaften i små mængder, har denne væske meget vigtige job at udføre. For eksempel hjælper det med at afbryde effekten af ​​mavesyrer, der er flyttet fra mave til tarm, og det hjælper også med at sikre en passende fordøjelse af en persons mad. Det spiller endda en vigtig rolle i den korrekte absorption af næringsstoffer.

Normalt har tarmsaften en tynd konsistens, der kan sammenlignes med vand. Det er typisk letfarvet og vises enten klart eller gulligt. Dens nøjagtige makeup varierer, selv om det normalt indeholder hormoner og enzymer, som hjælper med fordøjelsen, samt en vis mængde slim. I de fleste tilfælde indeholder fordøjelsessafter også stoffer, der er nyttige til at stoppe virkningerne af mavesyrer.

Produktionen af ​​tarmsaft er forbundet med et par forskellige ting. For det første hjælper trykket forårsaget af mad i tarmen at stimulere dets sekretion. Virkningen af ​​hormoner kan også stimulere det. Derudover hjælper vagusnerven, som strækker sig fra hjernen gennem en række organer, til at stimulere udskillelsen af ​​denne væske.

Tarmsaft er typisk beskrevet som alkalisk, hvilket betyder at de har en pH større end syv og ikke sure. De arbejder med pancreasjuice i forarbejdning af mad. Pancreasjuice er også alkalisk og udskilles af et organ kaldet bukspyttkjertlen, som er placeret bag maven. Disse juice hjælper også med neutralisering af mavesyre og fordøjelsen af ​​mad.